Startup Error

Discuss the Tears to Tiara translation.
Delusion
Posts: 7
Joined: Sun Apr 12, 2009 1:57 am
Location: Port Moody, British Columbia, Canada
Contact:

Startup Error

Postby Delusion » Sun Apr 12, 2009 2:21 am

Alright so I've been able to install my game and the patch, but when I try to play it ends up with this error:

http://i40.tinypic.com/2z563c5.jpg

I'm almost positive I installed it right. Here are my specs in case I'm missing something:

Time of this report: 4/11/2009, 10:56:32
Machine name: JOER-XP
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Computer Corporation
System Model: Latitude D600
BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A08
Processor: Intel(R) Pentium(R) M processor 1400MHz
Memory: 512MB RAM
Page File: 434MB used, 814MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
"Living brightly, if only for a split second, is better than a dull-grey life for eternity." - Jing (King of Bandits: Jing)

Phlebas
Dakkodango Staff
Posts: 363
Joined: Fri Aug 22, 2008 11:40 am

Re: Startup Error

Postby Phlebas » Sun Apr 12, 2009 6:24 am

Right, I see your video card isn't listed. Judging by the rest of the setup, if you have one, it's clearly too old/powerless/incompatible and causing the problem :(. What video card do you have? Is Ati Mobility Radeon 9000 32Mb correct?
Image Napolitan.... Rush!!

Delusion
Posts: 7
Joined: Sun Apr 12, 2009 1:57 am
Location: Port Moody, British Columbia, Canada
Contact:

Re: Startup Error

Postby Delusion » Sun Apr 12, 2009 9:34 am

yeah thats right, so it's no good eh?
"Living brightly, if only for a split second, is better than a dull-grey life for eternity." - Jing (King of Bandits: Jing)

Phlebas
Dakkodango Staff
Posts: 363
Joined: Fri Aug 22, 2008 11:40 am

Re: Startup Error

Postby Phlebas » Sun Apr 12, 2009 12:56 pm

I think it should run with that, technical support isn't really my area of expertise though. Have you tried updating your video card drivers?
Image Napolitan.... Rush!!

SolidSnake916
Posts: 9
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:04 am

Re: Startup Error

Postby SolidSnake916 » Sun Apr 12, 2009 5:36 pm

First off, Laptop, or Tower? Also, your video card is onboard right? Secondly There is an alternative to getting it to run, but that will put serious stress on your graphics card, either onboard or chip. I suggest buying a NVIDIA GeForce 7200 or higher, with 256mb+. For most games that card will suffice, unless your going for heavy duty games. If you want to try boosting your graphics card you could fry it, or damage it. If its onboard that isn't wise.

Delusion
Posts: 7
Joined: Sun Apr 12, 2009 1:57 am
Location: Port Moody, British Columbia, Canada
Contact:

Re: Startup Error

Postby Delusion » Mon Apr 13, 2009 6:49 am

I don't really want to run any games stronger than this one, and if it's possible I'd rather not spend my money; I have two of these free laptops so I'm not especially worried about it frying. Yes, it's a laptop. and I don't know if I have the latest driver. where can I find it?
"Living brightly, if only for a split second, is better than a dull-grey life for eternity." - Jing (King of Bandits: Jing)

Phlebas
Dakkodango Staff
Posts: 363
Joined: Fri Aug 22, 2008 11:40 am

Re: Startup Error

Postby Phlebas » Mon Apr 13, 2009 7:30 am

You could try ATI's site, or also found this direct download on quick google, http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHI ... 0-41.shtml
Image Napolitan.... Rush!!

Delusion
Posts: 7
Joined: Sun Apr 12, 2009 1:57 am
Location: Port Moody, British Columbia, Canada
Contact:

Re: Startup Error

Postby Delusion » Mon Apr 13, 2009 9:24 am

that link sends me to a program I have to pay for though. You shouldn't have to pay to update a driver.
"Living brightly, if only for a split second, is better than a dull-grey life for eternity." - Jing (King of Bandits: Jing)

Phlebas
Dakkodango Staff
Posts: 363
Joined: Fri Aug 22, 2008 11:40 am

Re: Startup Error

Postby Phlebas » Mon Apr 13, 2009 9:35 am

I'm not sure what you're doing, click on "download" and then "external mirror" and it'll start download. No idea if that driver's any good though ^^.
Image Napolitan.... Rush!!

Delusion
Posts: 7
Joined: Sun Apr 12, 2009 1:57 am
Location: Port Moody, British Columbia, Canada
Contact:

Re: Startup Error

Postby Delusion » Mon Apr 13, 2009 9:45 am

I tried your download, but it said it "couldn't find the components that can be installed on your current hardware or software configuration. Pleas make sure you have the required hardware or software."

I also tried to install a different driver, but it says "INF error. can't find my video driver?" could that be the problem?
"Living brightly, if only for a split second, is better than a dull-grey life for eternity." - Jing (King of Bandits: Jing)


Return to “Tears to Tiara”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron